Genmodifierade grödor

 

Foto: Maurilio Cheli/Scanpix

Foto: Maurilio Cheli/Scanpix

Lyssna här! Christel Cederberg från Harplinge, adjungerad professor på Chalmers, forskare mm. “Läget är mycket allvarligt för jorden där genmodifierade grödor odlas och sprutas med allt giftigare bekämpningsmedel”.

Från Radio Halland Publicerat: torsdag 12 april 2012

På andra sidan jordklotet pågår ett enormt, vad man skulle kunna se som, expriment. Ett expriment med vår jord, vårt ekosystem och människorna som bor där – det går nämligen inte att överblicka konsekvenserna av de enorma sojafälten och den massiva besprutningen av dem. Men, det är ju på andra sidan jordklotet och vi är väl inte delaktiga… Jo, det sorgliga är att vi i allra högsta grad är det!

Stora delar av den konventionella djurhållningen i Sverige föds nämligen upp på imorterat sojafoder. Dessutom äter vi enorma mängder kött, vi har aldrig ätit så mycket kött som vi gör idag och det är många gånger imorterat billigare kött från Brasilien eller från något annat land.

Christel Cederberg från Harplinge är miljöforskare och adjungerad professor på Chalmers och forskare på SIK, Institutet för Livsmedel och bioteknik var i Brasilien i november och hon berättar vad hon mötte där:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.