Giftfri vardag i kliniken

Frottehandduk färger

Senaste tidens rapporter om tungmetaller i barnmat, gift i kalsongerna, kemikalier i våra kläder och rätten till en kropp
fri från kemikalier är exempel på några artiklar jag läst i veckan. Men även denna artikel som visar på att våra val gör skillnad! Axelsons Gymnastiska Institut ger ut en tidning som heter FRISKVÅRDS Magasinet. I “Jan 13” numret tar de bl.a upp vikten om en Giftfri vardag i kliniken  (klicka på länken)

– väljer vi ekologiskt certifierade varor så har vi de bästa förutsättningarna.  Kanske inte giftfritt men de bästa val vi har idag. Luften, vindarna, regnet, tvättvatten mm kan vi inte styra över, men ju fler som väljer ekologiskt odlat så sätts mindre kemikalier i omlopp lokalt och globalt.
I ekologiska bomullsodlingar tillämpar man växeljordbruk vilket innebär att cirka var tredje år odlas bomull och däremellan odlas andra ekologiska produkter, detta genererar i sin tur inte bara ekologiska mat och textilprodukter utan även renare luft, renare vatten, ökat biologiskt mångfald mm både lokalt och globalt!

Vilket val gör du?

Se mer på www.axelsons.se internet adressen till AD ecotextile har ändrats sedan artikeln skrevs, rätt adress är www.adecotextile.se

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.