Goda Miljö exempel – Håll Sverige Rent

Håll Sverige RentEn kampanj som jag minns pågick under hela min uppväxt.

Edvard Persson som var en folkkär artist som sjöng in en skiva som levde kvar långt efter hans död. Den kampanjen upplever jag som en riktig höjdare jag blev glad när jag hittade en inspelning av honom och att  någon gjort en film på YouTube. En riktig flashback!

Jag besökte Vatten museet Aquaria och blev imponerad av museet men också utställningen som pågår till den 17 mars, missa den inte! Fishing for litter är ett samarbete mellan Håll Sverige rent och KIMO Baltic Sea.

När jag berättade om utställningen för nära och kära fick jag dessutom lära om ett annat fantastiskt projekt: Grön Flagg.

Som är en internationell certifiering för förskolor och skolor och ett verktyg för att jobba handlingsinriktat med hållbar utveckling ur ett tydligt barn- och ungdomsperspektiv. I Sverige finns idag mer än 2500 skolor och förskolor som är anslutna till Grön Flagg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.