Goda Miljö exempel – Handlar du ekologiska kläder och hemtextil?

Namnlös Kvinna

Vi ser och hör ofta negativa nyheter från media med chockerande bilder och rapporter från textilindustrin.

Men det finns även annat!

Här är positiva nyheter från Cotoneas ekologiska bomullsodlingsprojekt i Kirgizistan och Uganda. Cotoneas bomullsodlare ligger på tredje och fjärde plats på världsrankingen (Avkastningen kg/ha)

Bomullsodlarna i de projekt som stöds av Cotonea avstår från all användning av bekämpningsmedel och gödningsmedel och skyddar därmed inte bara naturen utan också sin egen hälsa. Dessutom får de rättvist betalt för sitt arbete.

Det som imponerar mest är att Cotonea-odlingsprojekten har varit så framgångsrika, att skörden från odlingen av ekologisk bomull i jämförelse med andra länder är i topp och med två undantag överträffar till och med den konventionella odlingen. Vänligen se bifogad PDF-fil.

Cotonea produkterna är tillverkade av 100% ekologisk bomull, certifierade ekologisk enligt de strängaste krav IVN BEST (ekologiska och sociala kriterier) och 
Fair for Life*.

*”Fair for Life” är ett varumärke ett neutral tredje part certifieringsprogram för socialt ansvarstagande och rättvis handel med jordbruksprodukter, tillverkning och handelsrörelsen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.