Hållbart samhälle och återbruk av kläder

995160_550219325025372_297906686_n

 

Att inspirera unga människor till att bli företagsamma genom att de får prova på att driva företag är en fantastisk chans för alla ungdomar i åldern 16-20 år att driva ett eget företag i utbildningssyfte under ett läsår som en del av sina gymnasiestudier.  Jag har träffat många UF företag under min tid som styrelsemedlem i Ung Företagsamhet, Region Halland, och sett glädjen och engagemanget det innebär för dessa gymnasielever att vara delaktiga i ett UF företag. Titta gärna in på deras sida och kanske vill du engagera dig på något sätt. 

Jag är nu ambassadör för tillväxtverket och fortsätter där att inspirera och dela med mig av mina erfarenheter.  Jag vill gärna berätta hur det är att driva företag och om allt roligt jag har varit med om. Genom tillväxtverket ambassadörs blogg har jag fått upp ögonen för refo projektet som är ett projekt som började med att några ungdomar från IQ i Järva, Stockholm, identifierade problemet med att många har för mycket kläder i garderoben som de aldrig använder. 

På deras sida kan du läsa: Refo är så mycket mer än ett miljömedvetet val, det är en del i att utveckla arbetsmarknaden. En social innovation som genom skapandet av en digital och fysisk mötesplats förenklar lokalt återbruk av kläder och ger ett värde tillbaka till alla som bidrar. Samtidigt skapar vi tillväxt genom att ge utbildning, nätverk och ingångar till arbetsmarknaden.

Kan det bli en bättre start på ett nytt år? Har du något att tillägga eller något liknade att berätta om?  Skriv gärna en kommentar nedan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.