Märkningar – Vad är vad?

DSCN5043

Det är många frågor nu om ord som – hållbar – ekologisk – grön – bättre mm. och jag får ofta frågan: Vad är vad?  Min åsikt är att vi ska kalla allt med sitt eget namn och definiera vad det står för. Det är inte helt lätt att förstå och läsa sig till krångliga standarder – därför är det viktigt att vi frågar och ber att få information om de varor vi köper.

Här är information som jag hoppas kan räta ut några frågetecken. Jag har valt att dela in den i TEXTILA MILJÖMÄRKNINGAR, SOCIALA MÄRKNINGAR, EKOLOGISK ODLING och MILJÖMÄRKNINGAR för att det lättare ska gå att se ” Vad är vad”.

Jag reserverar mig för om jag inte tolkat märkningarna rätt, se gärna på internet om du vill ha en utförligare beskrivning.

markningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.