Referenser

 

Nedan finns några exempel på utbildningar/föreläsningar som jag genomfört.

 

 

Region Halland

Landsting

Halland läns Landsting (numer Region Halland) har miljöombud på varje avdelning/enhet. Miljöombuden utbildar sedan övrig personal på sin avdelning/enhet. Jag utbildade 260 miljöombud i projektet ”Ekologiskt odlad bomull för din hälsa”.

Uppdraget bestod av föreläsningar, framtagande av utbildningsmaterial, dokumentation och uppföljning. I projektet ingick även att jag tog fram babymössor som 300 nyfödda barn fick som present av Landstinget när de lämnade BB.

Vi bifogade även information om projektet ”Ekologisk odlad bomull – För din och ditt barns hälsa” och om fördelarna med ekologisk odlad bomull. Region Halland har sedan dess arbetet målmedvetet med att öka användandet av ekologiska textilprodukter vilket är ett fantastiskt arbete och en unik utveckling.

 

 

 

BabyBjörn

Företag

BabyBjörn grundades 1961 i Bergshamra. BabyBjörns produkter har sedan dess blivit en stor succé världen över och säljs i över 40 länder. Fokus ligger på kvalité, säkerhet, design och produkterna görs med en stor passion för nästa generation.

Jag undervisade samtlig personal i ämnet ”Hållbar utveckling i textilindustrin” ämnet omfattar en helhet om ekologisk och miljötänkande i textilkedjan från bomullsodling till färdig produkt. Jag tog fram ekologiskt certifierat tyg till deras första ekologiska barnsele. Ett fantastiskt roligt arbete för en hållbarare framtid.

 

 

FAIR MADE

Mässor

På mässan Style at Sthlm, medverkade jag i föreläsning om ”hållbart mode” och deltog i diskussion ledd av moderator Stefan Nilsson. I anslutning till mässan visades “FAIR MADE”, en utställning om ekologisk haute couture”, där jag bidrog med ekologiska tyger till flera av de bidragande kreationerna. Dessutom hade jag två montrar och visade hemtextil och kläder.

“FAIR MADE” förde samman 10 spännande modeskapare från Sverige för att arbeta inom ramen för hållbarhet och resultatet presenterades i form av tjugo nytänkande handgjorda kreationer gjorda helt i ekologiska material. Utställningen ämnade visa att djupare och globalt ansvarstagande definitivt går att kombinera med den konstskicklighet och sömnadskonst som förknippas med haute couture.

Det var ett genomslag för ekologi och mode i Sverige!

 

Kommuner och Miljöorganisationer

Vad har du på dig människa? Seminarium om “hållbara kläder” Miljöförvaltningen och Agenda 21, Göteborg. Syftet med detta seminarium och efterföljande paneldebatten var att medborgarna ska bli så medvetna och aktiva konsumenter som möjlig. Seminariet riktade sig i första hand till ungdomar men även till alla konsumenter med intresse för kläder, hur kläder produceras och marknadsförs. Ett mycket bra initiativ för att nå konsumenten ett arbete som jag ständigt arbetar för.